Sepetim (0) Toplam: 0,00 TL

Hakkımızda

Türkiye'de entelektüel yayıncılığın önemli kilometre taşlarından biri olan İz Yayıncılık, 1990 senesinde kuruldu. Gerek kitap seçimleri, gerek yaptığı seçimlerin neşrinde gösterdiği titizlik ile en başından itibaren kitap okurunun dikkatini çeken yayınevimiz, başlangıç döneminde yoğun bir şekilde ihmal edilmiş "gelenek"e yönelerek, tek parti dönemi ve darbelerle baskılanmış bir kültürel geçmişi Türk okurlarıyla buluşturmaya başladı. Bu misyonunu önemli ölçüde yerine getirirken, doldurulan boşlukları tamamlayıcı nitelikte çağdaş literatür üzerinde de yoğunlaşan yayınevimiz, kısa sürede haklı bir saygınlığa ulaştı. Ülkemizin önemli kimi entelektüel simalarının toplu eserleri, kültürel birikimimize katkı yapan inceleme-araştırma kitapları, edebiyatımızda kilometre taşı olmuş ustalar, yabancı literatür süreç içerisinde okurlarla buluştu.

İz Yayıncılık’ın geniş yayın yelpazesi, dönem dönem süreli yayınlarla da desteklendi.

90'lı yıllarda aylık ve haftalık olarak yayınlanan İzlenim dergisi, 12 sayı çıkmış olmasına rağmen etkisi günümüze kadar uzanan Bilgi ve Hikmet dergisi, 1991-1993 yılları arasında yayınlanan İktisat ve İş Dünyası dergisi, 2005-2007 arası yayınlanan Kitap Postası dergisi ve son olarak da 2015 yılından itibaren Türk edebiyatının yeni nesil önemli öykü dergilerinden Post Öykü ardından Muhayyel ile yayınevinin süreli yayın çalışmaları olarak kültür tarihimizde yer almaya devam ediyor.

İz Yayıncılık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri de, Yeni Şafak gazetesinin neşir hayatında gazeteyi bugünkü konumuna getiren günlerin temelinin bulunmasıdır. 1995 yılında, günlük politikanın kavga ve kaygılarından uzak, geniş perspektifli bakış açısıyla yayın hayatına başlayan, entelektüel kaygılarla hareket eden bir günlük gazete olarak Yeni Şafak, 1998 yılı Mart ayına kadar yayınevimiz bünyesinde yer aldı. 

Rasim Özdenören, Hayreddin Karaman, Akif İnan, Erdem Bayazıt, Aleaddin Özdenören, Ersin Nazif Gürdoğan, İlhan Kutluer, Turan Oflazoğlu, Akif Hayta, Hasan Aycın, Cihan Aktaş, Cemal Şakar, Metin Karabaşoğlu, Ömer Faruk Dönmez, Recep Alpyağıl, Ali Köse, Ali Haydar Haksal, Sadık Albayrak, Mustafa Ruhi Şirin, Sedat Umran... gibi önemli isimlerin ya tüm eserleri veya eserlerinin önemli bir kısmı İz Yayıncılık tarafından yayınlandı. Kutlu İz’in peşinde bir iz bırakmak niyetiyle yola çıkan İz Yayıncılık, Türkiye’de bilgi, düşünce, kültür ve sanat alanlarında kalıcı bir katkı ve etki oluşturma kaygısıyla başladığı yolculuğunda, neşrettiği 900'ü aşkın eserle, faaliyetine ilk günkü ciddiyette devam ediyor. Yayın hayatı boyunca niteliğin egemenliği ilkesinden hiç ödün vermeyen İz Yayıncılık, bundan sonra da aynı anlayışla yeni başarılara imza atma gayesi taşıyor.

Kapat